Tájékoztató a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedésekről

Print Friendly, PDF & Email

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos vészhelyzetre tekintettel, a vírus terjedésének megelőzése érdekében a Túrkevei Városgondnokság Nonprofit Kft. az alábbi intézkedéseket teszi:

A Túrkeve, Kinizsi u. 51. sz. alatti irodában személyes ügyintézés csak előzetes telefonos egyeztetést követően lehetséges kedden délelőtt 8 órától 11 óráig, illetve csütörtökön délelőtt 8 órától 11 óráig, személyes ügyintézésre csak egy fő megjelenésével van lehetőség!
Telefonos egyeztetésre és telefonos ügyintézésre (06 56 360 810, 06 30 339 8571) hétfőtől csütörtökig délelőtt 8 órától 11 óráig és délután 13 órától 14 óra 30 percig lesz lehetőség.

A piacok megtartásában korlátozást vezetünk be. A korlátozás értelmében csak azoknak az árusoknak lesz lehetőségük árusítani, akik tisztálkodási, tisztítószereket (drogériatermékeket), illetve élelmiszereket, palántákat árusítanak. Az egyéb árusok (ruha, használtcikk, cipő, műszaki cikkek, játékok, stb.) a korlátozás időszaka alatt nem árusíthatnak a piac területén.
A korlátozással nem érintett árusoktól kérjük a járvány idejére ajánlott közegészségügyi és magatartási szabályok fokozott betartását!

A Liget utcai játszóteret lezártuk, a kelet- és nyugatújvárosi játszótereket naponta fertőtlenítjük, és táblákkal figyelmeztetjük a látogatókat a létesítmény használatának veszélyeiről, a kézmosás és kézfertőtlenítés fontosságára.

A temetők mellékhelyiségeiben fokozottan végezzük a takarítást és a fertőtlenítést.


Idézet a https://koronavirus.gov.hu/megelozes oldalról:
A koronavírus ugyanúgy terjed, mint az influenza, cseppfertőzéssel, vagyis az orrból vagy szájból származó apró cseppeken keresztül terjed emberről emberre. A vírus tehát köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. Ezért is fontos több mint 2 méter távolságra maradni a megbetegedett személyektől és betartani az alapvető higiéniai szabályokat, mert azzal megfertőződhet valaki, hogy a cseppekkel szennyezett tárgyakhoz vagy felületekhez ér, majd a szeméhez, orrához vagy szájához nyúl.”


A hulladékszállítást végző NHSZ közszolgáltató személyes ügyfélfogadást semmilyen körülmények között nem tart (a Túrkeve, Kinizsi u. 51. sz. alatti irodaházban sem). Az ő esetükben az ügyintézés csak elektronikusan és telefonon lehetséges.